Øjeblikkets undere

 

Denne hjemmeside er tilegnet væren, nuets eller øjeblikkets mysterium.

 

Dette øjeblik - mens du læser disse ord - er det eneste der er. Hvert øjeblik er sit helt eget. Det vil aldrig komme igen. Det har ingen begyndelse eller afslutning. Det ER.

Øjeblikket er almindeligt, simpelt og enkelt - og samtidig er det her, livets enestående mysterium udfolder sig - helt af sig selv.

 

Det, der gør øjeblikket muligt, er bevidsthed - tilstedeværelse. Bevidsthed ser, erkender, registrerer alt det, der sker lige nu. Bevidsthed lægger måske mærke til en følelse i kroppen, registrerer en hændelse i omgivelserne, hører en lyd eller ved, hvilken tanke eller handling, der udfolder sig lige nu. Kan du fornemme, at ingen læser disse ord - at der blot er læsning?

 

Bevidsthed ser det, du fortæller og forestiller dig om dig selv. Hvem er du så? Er du det, du forestiller dig - eller er du det, der ser dine forestillinger?

 

Ved hjælp af denne hjemmeside kan du finde svar på ovenstående og andre af livets fundamentale og eksistentielle spørgsmål. Den kan måske også inspirere dig til at stille dine egne eksistentielle spørgsmål.

 

Det kan være spørgsmål som:

 

Hvem er er jeg egentlig?

Hvad vil det sige at være i nuet?

Kan jeg forudsige min næste tanke?

Kan jeg gøre noget for at være mere nærværende?

Findes ondt og godt - rigtigt og forkert?

Hvad er tid for noget?

 

Mange af spørgsmålene vil naturligt udløse nye spørgsmål. Når svarene kommer, vil de åbne op til en dybere forståelse af dig selv og livet. Ikke fordi du får en større viden, men fordi de begrænsende ideer og forestillinger, der naturligt er kommet til under opvæksten, vil falde væk af sig selv.

 

Spørgsmålene kan du i sidste ende kun selv besvare. Men der er inspiration og hjælp mange steder. Der findes utallige hjemmesider og bøger om emnet især på engelsk. Det er også muligt at lytte til optagelser fra såkaldt ”satsang”, der betyder samvær om det sande. Her vil mennesker ud fra egne erfaringer gå i dialog med de fremmødte evt. vekslende med perioder med stilhed. I satsang kan der opstå en resonans i øjeblikket, så den væren, der altid er, afdækkes.

 

Du er også velkommen til at sende en mail eller ringe på telefon 30205072.

 

 

 

 

 

 

 

Nyt

 

   

 

Bogen er udkommet. Køb den her.

 

Rettelser og kommentarer til bogen

 

Nyhedsmail - ja tak.

 

 

Frøen har ingen hensigter, meninger og holdninger.

 

Den kender ikke forskel på godt og ondt, rigtigt og forkert.

 

Den ER.

 

Den samme væren er du.

 

Deri er der også nogle tanker,

som gøres til hensigter, meninger og holdninger,

og som skaber godt og ondt, rigtigt og forkert.

 

Intet af det findes

som andet end tanker.

 

Du ER.

 

 Nuet og væren

   Om bevidsthed, nærvær og identitet