Tilføjelser til bogen Lev livet nu.

 

 

Nedenstående historie eksemplificerer citatet her ved siden af:
 

En veluddannet amerikansk forretningsmand stod ved en mindre Mexicansk havn, da en lille jolle med en fisker lagde til i havnen. I båden var der nogle store tun. Amerikaneren roste fiskenes fine kvalitet og spurgte, hvor lang tid det havde taget at fange dem. Fiskeren svarede med et lille smil, at det ikke tog så lang tid. Amerikaneren spurgte så, hvorfor at han ikke blev ude længere og fangede nogle flere tun? Fiskeren svarede, at han havde nok til familiens umiddelbare behov. Amerikaneren spurgte undrende: ”Hvad laver du så resten af tiden”. ”Jeg sover længe, fisker lidt, leger med mine børn, holder siesta med min kone Maria, slentrer ind til byen og drikker vin og spiller musik med mine venner” svarede fiskeren. ”Jeg har et fuldt og travlt liv, senor."

 

Spottende sagde amerikaneren: ”Jeg har en Harvard MBA og kan hjælpe dig. Du skulle bruge mere tid på at fiske. Med det forøgede udbytte kunne du købe en større båd. Med det forøgede udbytte fra den større båd kunne du købe flere både og efterhånden opbygge en hel fiskeriflåde. I stedet for at sælge din fangst til en mellemmand, kunne du sælge direkte til fiskeindustrien eller bygge din egen fabrik. Du ville så være i stand til at kontrollere produktet, forarbejdningen og distributionen.

Du ville være nødt til at forlade denne lille landsby og flytte til Mexico City, derefter til Los Angeles og eventuelt senere til New York, hvor du ville styre dit voksende konsortium.”

Fiskeren spurgte: Men senor, hvor lang tid vil alt dette tage? Til hvilket amerikaneren svarede: ”15-20 år”.

”Men hvad så, senor?”

Amerikaneren lo og udbrød: ”Det er den bedste del. Når tiden er inde, vil du gøre konsortiet til et aktieselskab og sælge aktierne. Det vil gøre dig meget, meget rig - du vil tjene millioner.”

”Millioner senor? Og hvad så?”

Amerikaneren sagde: ” Så vil du trække dig tilbage. Flytte til en lille fiskerby, hvor du vil sove længe, fiske lidt, lege med dine børnebørn, holde siesta med din kone Maria, slentre ind til byen, drikke vin og spille musik med dine venner” 

Ukendt forfatter

 

 

 

 

Citat fra bogens side 31: 

 

"Også stræben i den materielle og verdslige verden f.eks. efter rigdom, berømmelse, magt, at blive elsket, at være dygtig, at få succes osv. har sin rod i identifikationen - også selvom der ikke er en umiddelbar fornemmelse af mangel.

Det kan vi forvisse os om ved at spørge dybt ind til, hvad disse forskellige former for stræben ventes at ville give. I sidste ende vil svaret være: ”så vil alt falde på plads, jeg vil blive tilfreds, jeg vil føle mig hel, jeg vil få fred med mig selv” og lignende."

 Nuet og væren

   Om bevidsthed, nærvær og identitet